Få mest mulig ut av karrieredagen!

Lederen i Startskuddet gir deg fire tips til hvordan du best kan lykkes på karrieredagen ved Psykologisk Institutt den 12. februar.

1490599_538357896271729_1033094077_oKarrieredagen gir deg en unik mulighet til å orientere deg i næringslivet og knytte verdifulle kontakter med potensielle arbeidsgivere. Uavhengig av hvor du er i studiet, er karrieredagen en verdifull anledning til å bli kjent med mulighetene etter studiene. Kanskje finner du drømmejobben her?

1. Gjør research på forhånd
Les litt om de bedriftene som interesserer deg mest. Hva driver de med? Hva er det ved dem som gjør at du synes at akkurat de er spennende? Sjekk gjerne hjemmesiden og informasjonen i denne brosjyren, for å danne et bilde av hva slags bedrift det er.

2. Vær nysgjerrig og åpen
Møt bedriftene med et åpent sinn. Det er flere bedrifter som kan være interessante for deg enn du kanskje tror. Ikke vær redd for å stille mange spørsmål.

3. Still spørsmål til bedriftene på stand
Still gjerne konkrete spørsmål om informasjon som ikke finnes på bedriftens hjemmesider. Formuler gjerne noen spørsmål på forhånd som kan gi deg informasjon om kompetansebehov, typiske arbeidsoppgaver, søknadsprosedyrer og jobbmuligheter for studenter og nyutdannede.

4. Ha kunnskap om deg selv
Hvem er du? Hva kan du tenke deg å jobbe med? Hva er viktig for deg (kultur, type arbeidsoppgaver osv). Hvis du i forkant av karrieredagen gjør deg noen tanker om hva du er interessert i, kan det være lettere for deg å vite hvilke bedrifter som er interessante og aktuelle for akkurat deg. Oppsøk gjerne bedriftene på stand og fortell om din bakgrunn og hvorfor du er interessert i dem.

karrieredag

Fire gode spørsmål
– Hvordan ser en typisk arbeidsuke ut?
– Hva ser dere etter når dere ansetter nyutdannede?
– Hvordan kan jeg bruke min psykologikompetanse hos dere?
– Hva er typiske arbeidsoppgaver hos dere for nyutdannede?

 

Karrieredagen ved Psykologisk Institutt arrangeres av Startskuddet onsdag 12. februar. Dagen begynner med gratis frokost og åpning klokken 10.00. Foajeen vil være fylt opp med stands hele dagen, og flere bedrifter vil holde spennende presentasjoner. Les mer og se program for karrieredagen her.